Élvezetes egészség - Bio ételek szakácskönyve / Fazekasné Szántó Tünde

Élvezetes egészség - Bio ételek szakácskönyve / Fazekasné Szántó Tünde

Tojásvarázs / Michel Roux

Tojásvarázs / Michel Roux

Ételek a prímási asztalról

7 000 Ft
SKU
9789637129339

Az oldalunk nem készletkövető, így előfordulhat, hogy éppen nincs raktáron az Ön által keresett termék.

Törekszünk arra, hogy pár napon belül beszerezzük a hiányzó tételeket.

Ha nem tudjuk azonnal teljesíteni a rendelését, akkor természetesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.

“A milyen mintaszerű egyszerűséggel él az ország legelső és leggazdagabb főpapja magában, oly fényes asztala van, mikor vendégeket hív magához. Egy franczia meg egy magyar szakács szokta ilyenkor a konyhaművészet remekeit bemutatni a párját ritkító fényes márvány-teremben.” – írta Simor János bíboros, hercegprímás, érsekről az Esztergom és Vidéke. 1886-ban, abban az esztendőben, amelynek őszén Magyarország első főpapja az aranymiséjét is tartotta.

“Az első magyar királyok legfényesebb korára emlékeztető ünnepet ült ez alkalomból Esztergom városa” – írta a Vasárnapi Újság lelkesen.

Ez a különlegesnek számító könyv az esztergomi Érseki Simor Könyvtár eddig rejtve maradt 19. századi kéziratos, német nyelvű receptjeiből ad magyarázatokkal és érdekességekkel gazdagított, igényes válogatást. Bár az ételek már az eredeti receptek szerint is elkészíthetők, a receptek többségét a mai ízlésünknek megfelelően is újraalkottuk.

A könyv harmincegy korabeli receptje betekintést enged a 19. század esztergomi érsekeinek konyhájába, ebédlőjébe. Az Ételek a prímási asztalról kultúrtörténeti érdekességként és szakácskönyvként egyaránt hasznosan forgatható: híd a múlt és a jelen között.

További információ
Kiadó Keresztény Múzeum Esztergom
Csoport Könyv
Főkategória Életmód, egészség
Alkategória Szakácskönyv