Szétszórt elmék - A figyelemhiány-zavar új gyógymódja / Máté Gábor

Szétszórt elmék - A figyelemhiány-zavar új gyógymódja / Máté Gábor

Útmutató 2023 - sima

Útmutató 2023 - sima

Szólásszabadság - A globálisan összekapcsolt világ tíz alapelve / Timothy Garton Ash

6 999 Ft
SKU
9789635045051

Az oldalunk nem készletkövető, így előfordulhat, hogy éppen nincs raktáron az Ön által keresett termék.

Törekszünk arra, hogy pár napon belül beszerezzük a hiányzó tételeket.

Ha nem tudjuk azonnal teljesíteni a rendelését, akkor természetesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Soha nem volt ekkora szólásszabadság a világon, mint amit manapság megélünk. Köszönhetően az internetnek és a közösségi hálónak. Ennek az ellenkezője is igaz: soha nem volt ekkora hatása egy-egy közösségre az elhallgattatásnak, a hálóról való letiltásnak, azaz a szólásszabadság korlátozásának. Az is új jelenség, ahogy egy szöveg kinövi a saját kereteit, ahogy a kézzel fogható könyv mellett megjelenik a digitális, amely meghaladja a hagyományos könyv fogalmát. Végtelen számú széljegyzetet és utalást csatolhatunk állításainkhoz, mint ahogy a tudásunk forrásának sem szabhat határt ma már semmi.
Az Oxford Egyetem tudományos projektjeként a könyvvel egy időben megszületett a tizenhárom nyelven olvasható, folyamatosan bővülő freespeechdebate.com oldal, ahol a felvetődött vitás kérdéseket tovább rendezi Ash. Kiinduló tétele ugyanis így szólt: a poszt-Gutenberg világot nem lehet gutenbergi formában leírni.
Hatmillió évre lenne szükségünk, ha meg akarnánk nézni az egy hónap alatt a netre felrakott összes videót. S akkor még nem beszéltünk a szöveges tartalmakról. Vajon hol húzhatjuk meg a szólásszabadság határát? Vitára fel!

További információ
Kiadó Európa
Szerző Timothy Garton Ash
Csoport Könyv
Főkategória Társadalomtudomány
Alkategória Egyéb