Az elvarázsolt kastély / Edith Nesbit

Az elvarázsolt kastély / Edith Nesbit

Felhők szigete / Győri Katalin

Felhők szigete / Győri Katalin

Vakond és barátai / Kenneth Grahame

2 280 Ft
SKU
9789639741454

Az oldal nem készletkövető, aktuális készletekről érdeklődjenek telefonon a nyitvatartási időben.

Rendelés után felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Kenneth Grahame angol író The Wind in the Willows című könyve, a műfaj klasszikusaként számon tartott, gyermekeknek írott állattörténete. Az író is leginkább erről a klasszikus művéről ismert, amelyet A gyermek- és ifjúsági irodalom sorozatunkban, új fordításban adunk közre.

A könyv fő témája, a zajos közönséges és a finom csendes életmód közötti küzdelem. Állatszereplői szinte emberi kalandokba keveredve bilincselik le az olvasót. Vakonddal és barátaival: a jóságos költői lelkű Patkánnyal, a vagány Békával és a bölcs Borzzal olyan dolgok esnek meg, amelyek velünk is megtörténnek mindennapi életünk során. Reménykednek, vágyakoznak, tervezgetnek, belevágnak, elbuknak, elkeserednek, erőt gyűjtenek, visszatérnek és győznek.

Másképp látjuk az életet gyermekként, fiatalként és idős korban, de akárhány évesek is vagyunk, közel kerül hozzánk a négy jó barát. Vakond és barátai azért boldogok, mert mindig szertik, segítik és tanítják egymást. Erre tanít bennünket is Kenneth Grahame szép állattörténete. Milne azt írta róla: A könyv jellempróbáló. Nem kritizálhatjuk, mert az kritizál bennünket.”

További információ
Kiadó Arany Forrás
Szerző Kenneth Grahame